top of page
Reading with Coffee
Moja zahvalnost vama...

"Svako u sebi nosi svetlost zvezda i snagu ljubavi

da načini svoj svet predivnim mestom"

Kada sam spoznala šta je to što bih radila 24 sata 7 dana u nedelji, to je bilo najveće otkrovenje u mom životu. Cenjkala sam se i bojala da priznam sebi šta je u stvari meni prirodno da radim, jer se nije uklapalo u mnoge šablone u koje su želeli ili sam mislila da treba da se smestim. Ipak, kada sam se ohrabrila (a imala sam za to veliku podršku mojih mentora, prijatelja i porodice) dopustila sam sebi da prigrlim ono što sam oduvek znala da nosim u sebi i da je moj poziv. Moja misija je da budem podrška ljudima, kako bi pronašli motivaciju da u sebi otkriju sve snage koje ih mogu podržati da budu superheroji svog života, da uživam u tome da učim a još više da delim naučeno. Svoju inspiraciju pronalazim u razmeni koju ostvarujem sa prirodom i ljudima, u istraživanju novih i starih načina koji nam omogućavaju da se oslobodimo kutije koju zovemo život a često doživljavamo kao zatvor.

Ipak, ono što daje na vrednosti svemu što radim i što stvaram ste vi. Vaša promena, osmesi, sjaj u očima kada otkriijete nešto novo, suza koju nesebično delite ukazujući mi beskrajno poverenje je nešto što je za mene blagoslov i neprocenjivo. Hvala vam na svim prelepim rečima koje ste mi poslali, energiji i zagrljajima, vi ste moja motivacija da još više učim, otkrivam, radim na sebi i kreiram programe koji će ostvariti uticaj i probuditi još više suoerheroja mežu nama,

Hvala!

Priče mojih superheroina
marina k._edited.jpg

Marina Kvržić

Beograd

Sada sa strahovima sednem da popijem kafu i dogovorim se kako ćemo dalje i uvek znam da je Anja tu, ako zatreba podrška i vodič.

Godinama unazad kroz NLP i Reiki osvešćujem razne delove sopstvenog bića dok konačno nisam shvatila kako izgleda moja željena životna slagalica. U trenutku kada sam počela da radim sa Anjom imala sam 36 godina, bila u nefunkcionalnom braku sa dobrom osobom, imala dobro plaćen posao zbog kojeg sam bila očajna i spremala se za proces vantelesne oplodnje.

Ipak, to nije bilo ono što je moja duša zapravo želela. Nisam više mogla da pravim takve kompromise sa životom i samom sobom. Želela sam da moje veze budu zasnovane na saradnji, a ne na kompromisu, da se bavim poslom koji mi omogućava da se razvijam, putujem i živim u različitim zemljama, da pokrenem svoj blog i pišem; učim da sviram klavir sve dok ne budem mogla sebe da nazovem pijanistom.

Bila sam rešena da to i ostvarim, ali javile su se sumnje i strahovi. Znala sam da sledeću deonicu puta ne mogu da pređem sama. Tada je na scenu stupila Anja. Naše koučing sesije su bile prepune smeha i dobre energije što je samo po sebi bilo lekovito. Osećala sam se sigurnom jer me za ruku vodi osoba koja razume šta mi se dešava i koja tačno zna kako da mi pomogne. Anja je bila moj Patronus u borbi protiv Dementora. Dok ovo pišem moja slagalica izgleda ovako: moje veze više ne prihvataju kompromis, već saradnju; razvod je rezultirao prijateljstvom; novi posao mi omogućava da učim i razvijam se; bez stida govorim o svojoj odluci da ne budem majka; blog je u nastajanju, putovanja u planu i pre nekoliko meseci sam imala prvi javni čas klavira.

Sada sa strahovima sednem da popijem kafu i dogovorim se kako ćemo dalje i uvek znam da je Anja tu, ako zatreba podrška i vodič.

Neki delovi našeg životnog puta su teški i strašni, ali premostivi. U redu je potražiti pomoć vodiča, a pravo vreme za promene ne poznaje pol i godine. Superherojina je u svakome od nas, potrebno ju je samo probuditi.

Ivana Zoranović

Data analyst

Učitelj dolazi kada je učenik spreman.

Kod Anje na koučingu sam tek 6 meseci i za to vreme sam prešla ogroman put. Mnogo tema smo obradile, a neke čekaju sledeće sesije 😊 Na prvoj sesiji sam definisala temu da želim da svog kritičara koji je bio jako glasan, grub i vrlo dominantan u svim sferama mog života utišam. I potpuno neočekivano, odmah posle prve sesije kritičar je utišan, ostao je prisutan da mi služi kad treba, samo nije bio onoliko glasan. Fidbekove koje sam dobila od kolega, porodice i prijatelja - kako sam nežnija - govore u prilog ovome. Ono što je najbitnije, naučila sam da pohvalim sebe kada god je potrebno, ma koliko malo to bilo i da uživam u svakoj svojoj pobedi i svakom svom danu.

Sledeće oko čega mi je Anja pomogla je da ne osećam konstantno nezadovoljstvo. Pomogla mi je da osvetim uloge koje imam, da definišem njihove potrebe i dala mi alate kako da ih držim u harmoniji da se sve osećaju zadovoljno. Tu sam naučila i da prepoznam šta mi prija a šta mi ne prija, i da jasno povučem granice.

Kroz sve ovo se protezala i tema unutrašnjeg deteta. Tu mi je Anja pomogla da neke rane zacelim i da obratim pažnju na moju decu, na njihove potrebe. Da budem tu, da ih vidim i čujem kad je njima važno, da ih naučim da je najvažnije da su oni dobro a ne da su dobri (jer to uvek jesu).

Domaći zadaci su mi doneli mnogo novih lekcija - kako da budem u sadašnjem trenutku, kako da uživam sa decom, kako da negujem sebe, kako sebi da udovoljim.

Najbitnija stvar koju sam ponela sa naših sesija je da je sve do mene. Moje spoljašnje okolnosti se nisu promenile dok interni osećaj sreće, zadovoljstva, ljubavi prema sebi i drugima je veći nego što je ikada bio.

Program za superherojine je za svakoga ko je spreman da ostavi svoje nezadovoljstvo za sobom, da se dobro zagleda u sebe, uči i primenjuje nova znanja i alate kako bi poboljšao interni osećaj sreće, zadovoljstva i ispunjenosti.

Ivana z_edited.jpg
nevena_edited.jpg

Nevena Povrenović

PR menadžer i fitnes trener

Koučing mi je doprineo dublje razumevanje sebe i drugih.

Rad sa koučom mi je omogućio da bez loših osećanja ostavim iza sebe odnose koji mi ne prijaju i da ostvarujem skladnu komunikaciju sa bliskim osobama i sa drugim ljudima sa kojima dolazim u kontakt. 

Kroz koučing sam uočila dugo nošena uverenja koja su me sputavala u samoostvarenju i naučila sam da razvijem nove načine razmišljanja od kojih mogu da imam koristi.

Kouč me je podstakao da iskoračim iz ustaljenih šema ponašanja i načinim željenu promenu. Uz proces koučinga sam uvidela gde pravim greške i šta je konkretno potrebno da bih ispunila svoje namere i htenja.
Koučing bih preporučila onima koji smatraju da nisu ostvareni u bilo kom aspektu svog života. Onima koji imaju loše navike ili neprijatna stanja zbog kojih ne postižu kvalitetno življenje. Osobama koje žele da naprave progres i da uz vođstvo kouča dobiju jasne predstave o svojim životnim ciljevima. Kroz proces koučinga se prolazi bez analiza i saveta ali uz prava pitanja kouča putem kojih on vodi, podstiče i inspiriše osobu. 

Zašto baš Anja? Zato što je ona empatična, topla i puna razumevanja. Anja je stručna, posvećena svom poslu i pokazuje težnju ka stalnom napredovanju. Kroz radoznalost i razdraganost je sačuvala dete u sebi i zato sa lakoćom uspostavlja odnose. Anja je izuzetno profesionalna, pouzdana i radi posao kouča iz duše. Vična je da prepozna  dušu drugih, kao i da nađe pravi način da pomogne u rešavanju njihovih izazova. Poznata je po iskrenom i milom omehu koji otklanja sve otpore. 

Sara Babić

Švajcarska

Budi ono, za šta si stvorena i ne dozvoli da te iko niti išta sputa u tome.

Naišla sam na Anju sasvim slučajno, ali verujem da je i to, kao i sve sto nam se u životu dešava, događaj koji se desio sa razlogom. Nisam imala jasno definisanu promenu koju bih želela iskusiti već sam verovala svom instinktu. Anja mi je pomogla u jasnom definisanju mojih mentalnih prepreka i kroz vežbe mi pokazala, kako je lako zavarati nas mozak i kako, ukoliko dobro poznajemo fiziologiju našeg mozga i njegove predispozicije ponašanja koje su usidrene u našoj DNK, možemo i iskoreniti te promene i zameniti ih novim, produktivnijim i korisnijim načinom ponašanja.

Na vrlo interesantan način Anja zaista i uspeva to sa svojim polaznicima- naime kroz vežbe koje je delom sama osmislila. Kroz svoju prošlost naučila sam da je lose po nas raditi u suprotnosti od našeg instinkta. Po tom osećaju sam i znala da mi je potrebna promena, a Anja je bila bas taj anđeo koji se našao i uspeo da mi osvetli put.

Jedna od par mentalnih prepreka koje sam imala i na kojima smo zajedno radile je kako pravovremeno prepoznati liniju svoje granice tolerancije i reagovati na povoljan način. U skladu sa tim i ne dozvoliti da situacija i osećanja eskaliraju i naučiti bez osećanja krivice reci “ne”.

Budi ono, za šta si stvorena i ne dozvoli da te iko niti išta sputa u tome. Jer svako ima pravo da izrazi svoju jedinstvenost i svoj ultimativni potencijal. A samo je univerzum taj, i to ne smemo zaboraviti, koji nama sme suditi. Samo je jedan pojam kojem treba da težimo - učenje.

Sara b_edited.jpg
kristina d..png

Kristina Dekić

Nije važno šta vam se trenutno dešava u životu već kako reagujete na to.

"Kako zračiš , tako privlačiš." Rečenica koju sam čula nebrojano puta u svom životu, ali sam tek nedavno shvatila u potpunosti njenu poruku i značaj.

Osoba sam, koja je uvek znala šta želi, imam jasnu sliku svojih ciljeva i šta je to tačno što meni pripada, gde se nalazi i kako izgleda destinacija na kojoj želim biti.

Međutim, život ima fenomenalne načine da nas nauči mnogim stvarima koje nismo sveni da posedujemo. Kada sam odlučila da se osamostalim i načinim svoj prvi korak ka ostvarenju svog cilja i preuzmem kompletnu odgovornost za svoj život i odluke, pored euforije zbog velike promene, počele su da se nižu i druge emocije poput straha i nesigurnosti. Počela sam da sagledavam život malo drugačije i u tom momentu shvatila sam da i pored velike želje za ostvarenjem svojih ciljeva, velike promene koje je trebalo da načinim su me ostavile bez daha, u strahu.

U tim momentima prepoznala sam značaj podrške ljudi koji će me razumeti i ohrabriti. Kroz program za superherojine koji sam pohađala shvatila sam da jedina prepreka u ostvarenju svog cilja sam bila JA! Sa svojim stečenim ograničavajućim uverenjima koje sam pokupila kroz život. Pored puno znanja i veština na edukaciji, dobila sam nešto neprocenjivo, najvećeg učitelja i podršku – ljude iz grupe koji su bili na istoj misiji kao i ja.

Anja je kao moj mentor plenila svojom energijom i sa puno ljubavi prenosila svoja znanja i veštine. Totalno je promenila moj pogled na svet i još više je učvrstila moje verovanje da je sve moguće!

Odlučila sam da radim i individualno sa njom. To su bili momenti koji su doprineli da osvestim svoje "skrivene " potencijale i  svoja ograničavajuća uverenja koja sam počela da menjam uverenjima koji će biti moja snaga i vetar u leđa a ne kamen spoticanja. To su bili momenti kada je moj život krenuo da se menja iz korena. Emocije poput straha i nesigurnosti zamenile su emocije radosti i samopouzdanja. Promene su počele u meni da izivaju osećaj sreće i sada sa ponosom mogu sebi reći da danas živim život koji sam zamišljala i priželjkivala pre par godina.

Kada god posumnjate u sebe, znajte da nije važno šta vam se trenutno dešava u životu već kako reagujete na to.

Sve što smo u stanju da zamislimo,  posedujemo sve potrebne resurse da to i ostvarimo!

Još vaših utisaka...

Koučing mi je pomogao pre svega da dam sebi dozvolu da sanjam velike snove i da im idem u susret.
Uz pomoć NLP tehnika sam za kratko vreme stigao od uplašenog kandidata za posao koji sumnja u sebe i svoje kvalitete, do vedrog i nasmijanog inženjera, sigurnog u sebe i svoje potencijale.
Rezultat je bio posao u Amsterdamu i život o kom se nisam do skoro smeo usuditi ni da maštam, što samo govori o tome da su svi resursi vec u nama, a koučing nam pomaže da otključamo prava vrata.

Preporučio bih ga svakom ko želi da istraži svoje potencijale i želi da testira granice svojih mogućnosti. Strah nas u životu najviše sputava, blokira nasu kreativnost i stavlja cenzuru na naša nadanja i želje.
NLP pomaže da uradimo re-kalibraciju i osvestimo talente i kvalitete koje vec nosimo u sebi. Bićete oduševljeni za šta ste sve sposobni, samo ako sebi date šansu da zasijate u punom sjaju.

Anja je svojom energijom, znanjem i beskrajnim entuzijazom uspela da me probudi iz dubokog sna i skine sa mene lance pogrešnih uverenja, tako što mi je vrlo moćnim tehnikama ukazala na prostranstva koja su čekala da budu istražena, ali za koje je bila potrebna radoznalost koja krase decu, hrabrost ratnika i vera u sebe koja nam je toliko potrebna da bi mi vozili život, a ne on nas.

Nikola R., Software Engineer

Koučing mi je doprineo spoznaju i novo sagledavanje mene, moje ličnosti na jedan potpuno intimniji način.

Preporučila bih ga svakom ko želi da upozna perrspektivne načine za oslobađanje navilka koje predstavljaju barijere za srećan i skladan život.

Anja je moćna žena sa vrhunskim znanjem, koje sa lakoćom prenosi.

Branka B, preduzetnik

Draga Anja, nemam reči. Tvoja radionica me je povezala sa onim mojim srećnim i radosnim detetom. Suze mi idu dok ti ovo pišem... Hvala ti mnogo što si takva kakva jesi i što si ovu radionicu napravila baš u ovom trenutku

Sonja M, farmaceut

Koučing je najbolja investicija u karijeru i lični razvoj. Toliko promene i napretka za tako kratko vreme ni sam nisam očekivao. Poboljšao sam prezentacione veštine, postao majstor u planiranju i organizovanju vremena što se direktno oslikalo i na poslovni i na privatni aspekt. Preporučio bih ga svakom ko želi da unapredi sebe, svoju karijeru i nauči kako da vreme iskoristi na najbolji mogući način.

Miloš P, finansijski savetnik

Radionica ” Daj godini priliku da bude najbolja” je za mene bila magično iskustvo. Bio je decembar, napolju je padao sneg, grad je bio u prazničnom ritmu a ja sam sa grupom meni tada nepoznatih ljudi i trenerima učila kako da pravilno postavim ciljeve i bliže zacrtam sve što za sebe želim u Novoj godini..
Sve je nekako bilo drugacije i posebno.
Zabavljala sam se i učila, sada posle godinu dana jasno vidim da je imalo smisla..
U jednom danu naučismo mnogo toga..pre svega da je uvek sve do nas! 

Fenomenalno iskustvo, preporuka za sve da posete radionicu i dozvole sebi da iskreiraju najbolju Novu godinu do sada!

Ljiljana C, 

Anja, rad sa tobom mi je preokrenuo i život i karijeru za 360 stepeni. Po prvi put sam upoznala sebe onakvu kakva sam i dopustila da baš takva se pokažem celom svetu, svoja i autentična. Naučila sam da postavim granice i kažemo slobodno "ne" bez osećaja griže savesti. Hvala, hvala, hvala ti do neba na podršci, osmehu, prihvatanju, ti si jedna posebna osoba koja je došla na ovaj svet da ga menja!

Ana S. Pedijatar

Aki, hvala na sjaju i blistavilu poput tvoje zvezde koja te čuva i prati. Podelila si sa nama divne reči i podsetila nas na sreću. Hvala ti što si bila deo moje stvarnosti.

Željana V, Bloger

bottom of page