top of page
Reading with Coffee
Moja zahvalnost vama...

"Svako u sebi nosi svetlost zvezda i snagu ljubavi

da načini svoj svet predivnim mestom"

Kada sam spoznala šta je to što bih radila 24 sata 7 dana u nedelji, to je bilo najveće otkrovenje u mom životu. Cenjkala sam se i bojala da priznam sebi šta je u stvari meni prirodno da radim, jer se nije uklapalo u mnoge šablone u koje su želeli ili sam mislila da treba da se smestim. Ipak, kada sam se ohrabrila (a imala sam za to veliku podršku mojih mentora, prijatelja i porodice) dopustila sam sebi da prigrlim ono što sam oduvek znala da nosim u sebi i da je moj poziv. Moja misija je da budem podrška ljudima, kako bi pronašli motivaciju da u sebi otkriju sve snage koje ih mogu podržati da budu superheroji svog života, da uživam u tome da učim a još više da delim naučeno. Svoju inspiraciju pronalazim u razmeni koju ostvarujem sa prirodom i ljudima, u istraživanju novih i starih načina koji nam omogućavaju da se oslobodimo kutije koju zovemo život a često doživljavamo kao zatvor.

Ipak, ono što daje na vrednosti svemu što radim i što stvaram ste vi. Vaša promena, osmesi, sjaj u očima kada otkriijete nešto novo, suza koju nesebično delite ukazujući mi beskrajno poverenje je nešto što je za mene blagoslov i neprocenjivo. Hvala vam na svim prelepim rečima koje ste mi poslali, energiji i zagrljajima, vi ste moja motivacija da još više učim, otkrivam, radim na sebi i kreiram programe koji će ostvariti uticaj i probuditi još više suoerheroja mežu nama,

Hvala!

Priče mojih superheroina
marina k._edited.jpg

Marina Kvržić

Beograd

Sada sa strahovima sednem da popijem kafu i dogovorim se kako ćemo dalje i uvek znam da je Anja tu, ako zatreba podrška i vodič.

Godinama unazad kroz NLP i Reiki osvešćujem razne delove sopstvenog bića dok konačno nisam shvatila kako izgleda moja željena životna slagalica. U trenutku kada sam počela da radim sa Anjom imala sam 36 godina, bila u nefunkcionalnom braku sa dobrom osobom, imala dobro plaćen posao zbog kojeg sam bila očajna i spremala se za proces vantelesne oplodnje.

Ipak, to nije bilo ono što je moja duša zapravo želela. Nisam više mogla da pravim takve kompromise sa životom i samom sobom. Želela sam da moje veze budu zasnovane na saradnji, a ne na kompromisu, da se bavim poslom koji mi omogućava da se razvijam, putujem i živim u različitim zemljama, da pokrenem svoj blog i pišem; učim da sviram klavir sve dok ne budem mogla sebe da nazovem pijanistom.

Bila sam rešena da to i ostvarim, ali javile su se sumnje i strahovi. Znala sam da sledeću deonicu puta ne mogu da pređem sama. Tada je na scenu stupila Anja. Naše koučing sesije su bile prepune smeha i dobre energije što je samo po sebi bilo lekovito. Osećala sam se sigurnom jer me za ruku vodi osoba koja razume šta mi se dešava i koja tačno zna kako da mi pomogne. Anja je bila moj Patronus u borbi protiv Dementora. Dok ovo pišem moja slagalica izgleda ovako: moje veze više ne prihvataju kompromis, već saradnju; razvod je rezultirao prijateljstvom; novi posao mi omogućava da učim i razvijam se; bez stida govorim o svojoj odluci da ne budem majka; blog je u nastajanju, putovanja u planu i pre nekoliko meseci sam imala prvi javni čas klavira.

Sada sa strahovima sednem da popijem kafu i dogovorim se kako ćemo dalje i uvek znam da je Anja tu, ako zatreba podrška i vodič.

Neki delovi našeg životnog puta su teški i strašni, ali premostivi. U redu je potražiti pomoć vodiča, a pravo vreme za promene ne poznaje pol i godine. Superherojina je u svakome od nas, potrebno ju je samo probuditi.

Ivana Zoranović

Data analyst

Učitelj dolazi kada je učenik spreman.

Kod Anje na koučingu sam tek 6 meseci i za to vreme sam prešla ogroman put. Mnogo tema smo obradile, a neke čekaju sledeće sesije 😊 Na prvoj sesiji sam definisala temu da želim da svog kritičara koji je bio jako glasan, grub i vrlo dominantan u svim sferama mog života utišam. I potpuno neočekivano, odmah posle prve sesije kritičar je utišan, ostao je prisutan da mi služi kad treba, samo nije bio onoliko glasan. Fidbekove koje sam dobila od kolega, porodice i prijatelja - kako sam nežnija - govore u prilog ovome. Ono što je najbitnije, naučila sam da pohvalim sebe kada god je potrebno, ma koliko malo to bilo i da uživam u svakoj svojoj pobedi i svakom svom danu.

Sledeće oko čega mi je Anja pomogla je da ne osećam konstantno nezadovoljstvo. Pomogla mi je da osvetim uloge koje imam, da definišem njihove potrebe i dala mi alate kako da ih držim u harmoniji da se sve osećaju zadovoljno. Tu sam naučila i da prepoznam šta mi prija a šta mi ne prija, i da jasno povučem granice.

Kroz sve ovo se protezala i tema unutrašnjeg deteta. Tu mi je Anja pomogla da neke rane zacelim i da obratim pažnju na moju decu, na njihove potrebe. Da budem tu, da ih vidim i čujem kad je njima važno, da ih naučim da je najvažnije da su oni dobro a ne da su dobri (jer to uvek jesu).

Domaći zadaci su mi doneli mnogo novih lekcija - kako da budem u sadašnjem trenutku, kako da uživam sa decom, kako da negujem sebe, kako sebi da udovoljim.

Najbitnija stvar koju sam ponela sa naših sesija je da je sve do mene. Moje spoljašnje okolnosti se nisu promenile dok interni osećaj sreće, zadovoljstva, ljubavi prema sebi i drugima je veći nego što je ikada bio.

Program za superherojine je za svakoga ko je spreman da ostavi svoje nezadovoljstvo za sobom, da se dobro zagleda u sebe, uči i primenjuje nova znanja i alate kako bi poboljšao interni osećaj sreće, zadovoljstva i ispunjenosti.

Ivana z_edited.jpg
nevena_edited.jpg

Nevena Povrenović

PR menadžer i fitnes trener

Koučing mi je doprineo dublje razumevanje sebe i drugih.

Rad sa koučom mi je omogućio da bez loših osećanja ostavim iza sebe odnose koji mi ne prijaju i da ostvarujem skladnu komunikaciju sa bliskim osobama i sa drugim ljudima sa kojima dolazim u kontakt. 

Kroz koučing sam uočila dugo nošena uverenja koja su me sputavala u samoostvarenju i naučila sam da razvijem nove načine razmišljanja od kojih mogu da imam koristi.

Kouč me je podstakao da iskoračim iz ustaljenih šema ponašanja i načinim željenu promenu. Uz proces koučinga sam uvidela gde pravim greške i šta je konkretno potrebno da bih ispunila svoje namere i htenja.
Koučing bih preporučila onima koji smatraju da nisu ostvareni u bilo kom aspektu svog života. Onima koji imaju loše navike ili neprijatna stanja zbog kojih ne postižu kvalitetno življenje. Osobama koje žele da naprave progres i da uz vođstvo kouča dobiju jasne predstave o svojim životnim ciljevima. Kroz proces koučinga se prolazi bez analiza i saveta ali uz prava pitanja kouča putem kojih on vodi, podstiče i inspiriše osobu. 

Zašto baš Anja? Zato što je ona empatična, topla i puna razumevanja. Anja je stručna, posvećena svom poslu i pokazuje težnju ka stalnom napredovanju. Kroz radoznalost i razdraganost je sačuvala dete u sebi i zato sa lakoćom uspostavlja odnose. Anja je izuzetno profesionalna, pouzdana i radi posao kouča iz duše. Vična je da prepozna  dušu drugih, kao i da nađe pravi način da pomogne u rešavanju njihovih izazova. Poznata je po iskrenom i milom omehu koji otklanja sve otpore.